Fortsat støtte til ICC

07. november 2005 14:08

Demokraterne vil have fjernet den offentlige støtte til ICC. Det sagde næstformand Palle Christiansen i partiets valgudsendelse. Men forslaget ligner en politisk død sild. Ingen af de andre partier vil nemlig støtte forslaget.

ICC i Grønland får årligt 5 millioner kroner fra landskassen. Penge der blandt andet betyder fem ansatte på kontoret i Nuuk. Mange af pengene går til mødeaktiviteter i for eksempel Arktisk Råd og FN. Overordnet set handler arbejdet om miljø og menneskerettighederne.

Demokraternes Palle Christiansen siger at midlerne ikke skal hentes i landskassen, men findes ude hos private donorer.

Det mener IA’s næstformand Kuupik Kleist ikke er muligt i Grønland. IA vil derfor ikke være med til at fjerne tilskuddet. Kuupik Kleist siger at tilskuddet fra landskassen ligger på et fornuftigt leje.

Samme holdning kommer fra Atassuts formand Finn Karlsen. Han vil beholde tilskuddet som det er, og kalder ICC for ”vores vagthund i det arktiske”.

Fra Siumut siger næstformand Jonathan Motzfeldt, at partiet er helt uenige med Demokraternes spareplan. Partiet vil heller ikke skære ned på tilskuddet til ICC.

Skulle Demokraterne og IA finde sammen efter valget, så vil spørgsmålet om tilskuddet til ICC ikke blive det store problem.

Både Kuupik Kleist og Palle Christiansen siger, at det er et punkt, der kan forhandles.