Forslag om TV spots mod spontane flytninger

14. juni 2006 10:04

Igennem flere år har De grønlandske Huse haft oplysninger om at flytte til Danmark på hjemmesiderne. Her står der blandt andet at det er vigtigt at skaffe sig en bolig og der er links til flere boligselskaber, så man kan blive skrevet op. Det er tilsyneladende ikke alle der tænker på at gå på internettet inden de vender kajakken med kurs mod Danmark. Det gælder i hvert fald ikke de foreløbige 16 der alene i år er flyttet til Århus fra Grønland, konstaterer socialrådgiver Simon Lynge fra Det grønlandske Hus. Han siger om internet-pjecen på husets hjemmeside:

- Jeg kan konkludere, at den ikke har været synlig nok.

Socialkonsulent Inuk Sonne fra Det Grønlandske Hus i København kender godt til de spontane flytninger. For at bremse den spontane tilflytning har Inuk Sonne tidligere foreslået at KNR skulle sende nogle TV spots. De skulle oplyse seerne i Grønland om de ting man skal tænke på hvis man vil flytte til Danmark. For eksempel at det er for eksempel vigtigt at tilmelde sig folkeregistret, og at det er vigtigt at have en fast bopælsadresse hvis man vil have kontanthjælp fra det offentlige.

Tanken om TV-spots i KNR tiltaler socialkonsulent Vibeke Sieborg fra Det grønlandske Hus i Ålborg:

- Det synes jeg er en rigtig god idé. For TV-spots ville nå bredere ud end pjecen på internettet, siger Vibeke Sieborg.

Foreløbig er det tilsyneladende primært Det grønlandske Hus i Århus der mærker en stigning i de spontane flytninger fra Grønland til Danmark. Det viser en rundringning Radioavisen har foretaget til husene i Aalborg, Odense og København.