VIDEO Forsker: Stor tilfredshed med AWG

Arctic Winter Games 2016 skabte masser af god omtale for Grønland på de sociale medier - det viser en ny rapport.

- Jeg kan se nogle tal, der siger, at der altså er en stor bred gruppe i Grønland, der siger, at der kommet noget positivt ud af det(AWG 2016, red.), siger Carina Ren, lektor i turisme ved Aalborg Universitet, der har fulgt AWG i to år, hvor hun har samlet data om legene.

Hun har blandt andet spurgt 1622 tilskuere, deltagere og sponsorer hvad de synes om AWG 2016, og specielt én gruppe var særdeles tilfredse:

- Deltagerne var vilde med AWG - det var rent sportsligt en stor succes for de unge mennesker, der kom til Grønland, og det har ændret deres syn på Grønland meget markant, siger Carina Ren.

Læs også VIDEO AWG-arrangører giver sig selv topkarakter

Selvom legene blev afholdt i Nuuk var mange folk fra kysten tilfredse med Arctic Winter Games 2016. Undersøgelsen viser, at de mange der har fulgt med gennem medierne har været tilfredse.

- Det som også har været meget overraskende, det er, at når vi har spurgt folk rundt om på kysterne i Grønland, at også synes at det her er noget som Grønland kan være stolt af, siger Carina Ren.

I den forbindelse havde forskeren også ros til medierne.

Læs også VIDEO AWG-arrangører giver sig selv topkarakter

- Blandt andet KNRs arbejde med at sende meget aktivt, så folk har kunnet følge hver dag, hvad det er, der er foregået, og AWGs facebookside har jo 11.000 følgere, siger Carina Ren, Lektor i turisme ved Aalborg Universitet.

I sin undersøgelse spurgte forskeren både deltagere, tilskuere, frivillige og sponsorer og 90 procent svarede, at de ville deltage igen, hvis et så stort arrangement skulle blive aktuelt i Grønland igen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt