Formand: Landstingsforslag er blevet bedre

16. marts 2006 09:33

Landstingets vintersamling synger på sidste vers. Hvis alt går vel, så slutter samlingen om en uge.

Men knap er vintersamlingen ovre, før vi kan skimte forårssamlingen. Forslagene til næste samling skal være Landstingets bureau i hænde i morgen, men allerede nu kan Landtingsformand, Jonathan Motzfeldt se forbedringer i procedurerne.

- Det vi har set indtil nu er, at forslagene kommer fra partierne og ikke enkeltindivider. Det gør det nemmere at henvende os til partisekretariaterne i tvivlstilfælde og det har altså gjort tingene nemmere for begge parter.

Partiernes forslag til forårssamlingen skal være Landstings Bureau i hænde senest i morgen middag klokken 12. Altså inden Vintersamlingen er overstået.

Det er ikke første gang, at to samlinger på den måde overlapper, hinanden. Men til forskel fra tidligere samlinger er kvaliteten af forslagene blevet bedre.

- De er blevet betydeligt bedre i forhold til hvad vi har oplevet før, konstaterer Landstingets formand Jonathan Motzfeldt med henvisning til den ændrede procedure. Det er Landstinget Bureau der tager sig af de administrative funktioner, udvalgsbetjening, tolkning og oversættelse, samt IT support og informationsformidling i forbindelse med landstingssamlingerne.

Vintersamlingen slutter som nævnt i næste uge og Forårssamlingen begynder allerede den 21. april.