Formaliseret samarbejde mellem IA og SF i København

Det har i mange år heddet sig, at SF i Danmark og IA i Grønland var såkaldte søsterpartier, selv om det ind imellem kan være vanskeligt at se. Nu har IA afdeling i København taget første skridt til et mere formaliseret samarbejde med SF i hovedstaden.
Skrevet af Peter Troelsen
11. oktober 2013 06:11

Samarbejdet går først og fremmest på de grønlændere, der er bosat i Danamrk, men også på andre områder vil man i fremtiden se IA og SF stå skulder ved skulder.

- Vi indleder samarbejdet med, at vi står sammen med SF KBH i deres stand på Københavns Rådhus under Kulturnatten. Her skal vi dele IA KBH-foldere ud samt fortælle om grønlænderes vilkår i Danmark, fortæller formanden for IA København Ortu Mørch Olsen.

Med folderen vil IA KBH præsenterer et anderledes billede af grønlændere samt de udfordringer grønlændere møder i Danmark. Samarbejdet med SF kan betyde at budskabet kommer ud i større forsamlinger og derved medvirker til at udbrede kendskabet til grønlændere i Danmark.

-Samarbejdet er også udtryk for, at grønlandske emner tages alvorligt af danske beslutningstagere. Det gælder for eks. manglende integration af grønlændere samt indsatsen overfor udsatte grønlændere i Danmark, siger Ortu Mørch Olsen.