Foreningen Grønlandske Børn vil klippe og klistre Arktis

Foreningen har allieret sig med den kreative børnetv-stjerne Shane Brox, der sammen med danske og grønlandske børn vil skabe et arktisk landskab i genbrugsmaterialer.
19. maj 2014 06:42

Der sker i anledning af 90 års jubilæet for Foreningen Grønlandske Børns arbejde med grønlandske børn i både Danmark og Grønland. Det er de grønlandske børn fra integrationsprojektet Et bedre liv i Danmark, der sammen med deres klassekammerater skal finde saksen og limen frem.

Shane Brox er kendt fra DR´s børne-TV, hvor han klipper og klistrer som denne generations Jørgen Clevin. Sammen med ham skal børnene skabe et arktisk landskab ved hjælp af mælkekartoner, køkkenruller, flamingo og andre af hverdagens genbrugsmaterialer, som de selv har hjulpet til med at indsamle.

Shane Brox har doneret i alt 6 workshops. Den første finder sted i Aarhus den 21. maj. Herefter følger København 14. august, Aalborg 4. september og Esbjerg 11. september samt to workshops i Ilulissat til september.

- Jeg vil gerne give de grønlandske børn muligheden for, at invitere deres klassekammerater til en kreativ workshop, og gå herfra med en stolthed over, at have været værter for en sjov og enestående eftermiddag i et arktisk univers, siger Shane Brox, der er uddannet designer.

Efter workshoppen vil de arktiske fantasiuniverser blive udstillet på børnenes skoler, så børnene kan vise dem frem til deres forældre, og skolens øvrige elever kan få glæde af dem og blive inspireret til at skabe deres eget fantasiunivers.

Projektet 'Et bedre liv i Danmark' har til formål at hjælpe grønlandske børn i Danmark, der har det svært på grund af kulturelle forskelle, svigt eller sprogvanskeligheder. Foreningen Grønlandske Børn opnåede i 2013 at komme på finansloven med en fast årlig bevilling på 6 millioner kroner.