Foredrag og sponsorjagt værre end Mount Everest

28. september 2005 14:25

Da Nick Nielsen i sommer besteg Mount Everest som den første grønlænder, var det kulminationen på flere års strabadser. Flere år med hård træning og overvejelser om liv og dø. Men det var også kulminationen på en lang og sej jagt på sponsorer. –I et år sendte jeg et utal af ansøgninger til en lang række virksomheder. Mange hørte jeg aldrig fra. Det var særdeles vanskeligt, at rejse de 200.000 kroner, jeg skulle bruge til projektet, siger en træt Nick Nielsen efter endnu et udmattende foredrag. Denne gang i kulturhuset Katuaq i Nuuk. Faktisk mener den unge bjergbestiger, at det er hårdere at finde sponsorer og holde foredrag end at nå verdens tag. –Det er svært at få nye projekter igennem her i Grønland. Mange sagde: Hvorfor skal du så langt væk? Hvorfor ikke bestige Store Marlene – det kan vi nemmere forholde os til, griner Nick Nielsen.

I 1996 forsøgte den unge eventyrer at krydse Indlandsisen, men blandt andet pga. manglende proviant kunne turen ikke gennemføres. Alligevel lærte han meget af den oplevelse. –Det er vigtigt, at man fortsætter trods nederlag og fiaskoer og sætter sig nye mål. Der er en dag i morgen, og den skal udnyttes.

Nick Nielsen, der til daglig læser til ingeniør i København har udset sig et af verdens farligste bjerge K2 i Pakistan som sit næste projekt.