Forbrændingsanlægget i Nuuk under større renovering

Det 26 år gamle affaldsforbrændingsanlæg i Nuuk gennemgår i øjeblikket en større renovering.
Foto © : Mads Pedersen/KNR
Skrevet af Simon Uldum -
04. august 2015 08:43

Forbrændingsanlægget i Nuuk blev bygget i 1989 og der er siden ikke været nogen nævneværdig renovering af anlægget.

Renoveringen skal på sigt sikre en bedre afbrænding og en kapacitetsforøgelse på 10 %. Kort sagt vil forbrændingsanlægget være topmoderne og med det absolut nyeste teknologi inden for forbrændingsteknologi, når renoveringen er omme, det oplyser Kommuneqarfik Sermersooq i en pressemeddelelse.

- Håndteringen af vores affald på en bæredygtig måde er en af vores store prioriteringer. Det er glædeligt, at kommunens medarbejdere bliver bedre og bedre til at håndtere vores affald. Der er sket mange store forbedringer i selve håndteringen af vores affald de seneste år, og det betyder, at forbrændingsanlægget udnyttes bedre og mere optimalt, siger Mille Søvndahl Pedersen, Formand for Anlæg og Miljø.

 

Nuuk producerer 1,6 ton affald i timen

Der er stadig aktivitet omkring forbrændingsanlægget for tiden, for selvom anlægget ikke er funktionsdygtigt under renoveringen, produceres der stadig affald i Nuuk.

I alt producerer befolkningen 1,6 ton affald i timen, hvilket svarer til 40 ton affald om dagen, som normalt forbrændes ved anlægget dagligt. Men da affaldet i øjeblikket ikke kan forbrændes, bliver det komprimeret, indpakket i plastfolie og opbevaret indtil renoveringen er færdiggjort, og affaldet kan afbrændes.

Indtil videre står 1600 baller komprimeret affald klar til forbrænding. Der kan på grund af opbevaringen forekomme lugtgener, men det er hverken skadeligt eller på andre måder farligt, oplyser driftlederen fra forbrændingsanlægget.