Forældre klager over undervisning

24. oktober 2005 05:23

Skolebørnene i Qaqortoq får ikke den skolegang, de har krav på. Det mener forældre til elever i 6.a på Tasersuup Atuarfia i Qaqortoq.

De første fem år af deres skolegang har 6.a fået undervisning af en række timelærere og en enkelt uddannet skolelærer, der flyttede til en anden by sidste forår.

- Da vores børn i dette skoleår stadig ikke har fået uddannede lærere, som det er blevet lovet, blev vi meget skuffede og holdt et møde, fordi vi forældre efterhånden var bekymrede over situationen, skriver Nauja Ottosen og Peter Assersen på vegne af forældrene til 6.a.

Forældrene blev af skolebestyrelsen lovet, at der ville blive gjort noget ved sagen. Men da intet skete, skrev forældrene et brev til skolebestyrelsen.

- Vores henvendelse blev besvaret af skoleinspektør Gerhard Egede lang tid senere. Han skrev, at skolen aldrig havde lovet, at vores børn skulle få uddannede lærere, ved skoleårets start. Vi kan som forældre ikke godtage sådan et svar.

- Vi er efterhånden meget bekymrede over vore børns skolegang. Vi er bange for, at børnene senere i forløbet, ikke vil kunne indhente det forsømte og blive udelukket fra videreuddannelse skriver, Nauja Ottosen og Peter Assersen, på vegne af 6.a’s forældre på Tasersuup Artuarfia i Qaportoq.