Der bliver langt mellem de fyldte tilskuerpladser i foråret. Alle grønlandsmesterskaber bliver nemlig aflyst på grund af restriktioner, oplyser Grønlands Idrætsforbud.Foto: PUR/Luis Daniel Sánchez

Forår uden fælles kampråb, sved og tårer

Foråret tegner til at blive fattig på holdånd og store, sportslige præstationer. Grønlands Idrætsforbund må aflyse alle mesterskaber på grund af restriktioner.

Savner du også at heppe foran TV'et på dit yndlingshold, stå på sidelinjen og vise støtten eller måske selv møde op for at præstere stort?

Ja, så må du væbne dig med tålmodighed nogle måneder endnu.

Med Selvstyrets forlængelse af restriktioner, når det gælder forsamlinger på tværs af kommunerne, bliver det et forår uden store, sportslige mesterskaber. Det oplyser Grønlands Idrætsforbund.

Reglerne trådte i kraft 5. januar og gælder april ud og betyder, at al idrætsaktivitet indendøre maksimalt må have 100 deltagere og udendørsaktiviteter og andre arrangementer maksimalt må have 250 deltagere fra samme kommune.

LÆS OGSÅ Futsal: Niklas Thorleifsen skal spille i Champions League

Og det betyder, at grønlandsmesterskaber i mange sportsgrene - lige fra skisport til bordtennis og håndbold - ikke kan blive holdt i foråret.

- Det ærgrer os meget, at vi fortsat ikke kan gennemføre stævner på tværs i landet, da vi ser, at det har konsekvenser for aktivitetsniveauet. Men vi er selvfølgelig også forstående overfor den situation, vi står i med en global pandemi, siger bestyrelsesformand i Grønlands Idrætsforbund, Nuka Kleemann. 

Gang i mindre aktivitet

Men idrætten får ikke lov at ligge helt stille. Forbundet er nemlig i gang med at undersøge mindre turneringer sammen med foreningerne og forbedre udviklingen lokalt.

- Der er allerede mange gode eksempler på Covid 19-tilpassede lokale tiltag, og der er plads til flere. Et fokus væk fra turneringsaktivitet kan måske også frigive ressourcer til at arbejde mere med udviklingstiltag i foreninger og forbund, siger Nuka Kleemann.

Grønlands Idrætsforbund henviser i øvrigt til en aktivitetspulje på 1,6 millioner kroner, som idrætsforbund og foreninger kan søge under corona-tiden til at udvikle og styrke deres aktiviteter.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt