Folketingsvalget udskrevet til 8.februar

Skrevet af Karsten Sommer
18. januar 2005 05:56

Med udskrivelse af valg til Folketinget betyder det, at der også skal afholdes valg her i Grønland den 8.februar, for at bestemme hvilke to personer der skal repræsentere Grønland i det ny Folketing.

Siumut meddeler her til morgen at partiet stiller med fire kandidater.Dels partiets nuværende folketingsmand Lars-Emil Johansen, derudover Ole Aggo Markussen, Doris Jakobsen og Marianne Jensen.

Inuit Ataqatigiit holder hovedbestyrelsesmøde i dag, og vil derefter meddele deres kandidater, men partiets nuværende folketingsmedlem Kuupik Kleist siger i dag til Radioavisen at han er én af kandidaterne.

Demokraterne opstiller partiets formand Per Berthelsen og næstformanden Palle Christiansen, mens Atassuts forkvinde Augusta Salling siger at partiet, så snart valget reelt er udskrevet, vil offentliggøre deres kandidater.

Kandidatforbundets Anthon Frederiksen vil også vente til valget faktisk er udskrevet, før de vil meddele deres kandidater.

Med valgudskrivelsen til den 8.februar, betyder det at de grønlandske kandidater skal være endeligt klar senest fredag den 28.januar kl.12 meddeler rigsombudsmand Peter Lauritzen.