Fodboldlandshold i kamp på Island

Grønlands landshold i fodbold hos damer og herrer har spillet deres første træningskampe under træningslejren på Island. Se resultater.
Skrevet af Noah Mølgaard
20. juni 2011 11:09

Fodboldherrerne spillede uafgjort 3-3 mod det islandske 1. divisionshold Grotta. Grønland viste gode takter i kampen og kunne matche det ellers fysisk stærke hold. Damerne tabte med 0-3 i deres træningskamp mod IR fra den islandske 2. division.

Markus Jensen bragte Grønland foran med et langskud til 1-0. Og Thomas Abelsen scorede til 2-0 efter et hjørnespark. Og Norsaq Lund Mathæussen scorede Grønlands tredje mål efter et flot gennembrud.

- Jeg er imponeret over spillernes indsats taget i betragtning af at fodboldlandsholdet ikke har spillet landskampe i to år, siger landstræner Tønnes O.K. Berthelsen til KNR.

Han fortæller at fodboldherrerne havde meget få fejlafleveringer og kunne matche det fysisk stærke islandske spillere.

- Vores spillere er teknisk dygtige og vi var ellers foran med 3-1, fortæller Tønnes O.K. Berthelsen.

Men der blev skiftet en del ud i anden halvleg og det islandske hold scorede på misforståelser. De grønlandske fodboldherrer spiller igen træningskamp onsdag den 22. juni, hvor de skal møde Throttur, der spiller i 1. division, der er den næstbedste række.

Fodboldpigerne

Fodboldpigerne spillede træningskamp mod IR, der spiller i 2. division. Det blev til et nederlag på 3-0 efter at et halvlegsresultat på 0-0.

- Vi skiftede ud 10 gange i løbet kampen og vores modstandere scorede på misforståelser. Det viser at vi skal have mere klare aftaler mellem forsvar og målvogter, når modstanderne erobrer bolden i vores banehalvdel, siger landtræner Bent Petersen til KNR.

Fodbolddamerne skal spille træningskamp mod Aldernes fra 2. division på nationaldagen.