FN-rapport: Arktis tre grader varmere i 2050

Iskappen vil begynde at smelte ukontrollabelt. Millioner af mennesker vil blive kastet ud i tørke og hungersnød i år 2050. Så grelt er skrækscenariet i den hidtil mest troværdige rapport fra FN’s Klimapanel.

Det er den britiske avis, The Times, der i dagens avis har gengivet et udkast til den kommende store statusrapport fra Klimapanelet, som flere tusinde forskere har bidraget til.

Ifølge udkastet, så vil temperaturen frem til 2050 stige med tre grader. Vel at mærke tre grader, der betyder en katastrofe for omkring 400 millioner mennesker på kloden.

Det betyder, at det kolde nord bliver varmet så meget op, at den kilometer tykke indlandsis vil smelte med ukontrollabel fart, oversvømmelser af de lavtliggende områder bliver uundgaeligt og livsgrundlaget for mange mennesker i polarområdernegår tabt. Allerede nu er danske videnskabsfolk alvorligt bekymrede over hvor hurtigt indlandsisen smelter.

EU har vedtaget et politisk mål om at forsøge at nedskære CO2-udledningen, så den globale opvarmning kan begrænses til maksimalt to grader. Håbet er, at en moderat hedetur ikke bringer klodens skrøbelige klima ud af balance.

Klimapanelets endelige statusrapport fremlægges først næste år.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt