Flyruten mellem Grønland og Canada på plads

Air Greenland har i samarbejde med det canadiske flyselskab First Air lavet rutefly mellem Nuuk og Iqaluit. Mandag og fredag flyver Air Greenland i en Dash 8 med plads til 34 passagerer. Turen tager 1 time og 45 minutter.
Skrevet af Peter Troelsen
29. maj 2012 12:37

Fartplanen er lavet, så man samme dag har forbindelse til en lang række destinationer i Canada, for eksempel Ottawa, Toronto, St. Johns, Goose Bay og Vancouver. Desuden er der med ruten også forbindelse samme dag begge veje for rejsende til og fra Ilulissat og Kangerlussuaq.

- Ruten er sat op, fordi vi ser muligheder i et voksende marked bestående først og fremmest af forretningspassagerer inden for olie- og mineralefterforskningen, som hovedsagelig er baseret i Nordamerika. Med denne rute sparer dette segment rigtig meget tid og mange penge, da de nu kan komme fra Nuuk til Ottawa på under seks timer i stedet for at tage den lange rejse via Keflavik eller København, fortæller kommerciel direktør i Air Greenland Christian Keldsen.

Priserne på flyvningerne mellem Nuuk og Iqaluit starter ved kr. for 3.027 en enkeltbillet, ligesom det naturligvis også er muligt blot at købe billet til Ottawa. Her starter priserne på kr.. 6.277 for en enkeltbillet.

- Vores codeshare aftale med First Air gør det muligt for kunden nemt og bekvemt at købe en billet mellem Iqaluit eller Ottawa og Grønland på www.airgreenland.gl. Også andre destinationer i Canada kan man købe biletter til, men her skal man så betjene sig af First Airs hjemmeside. Vi håber meget på at også turister vil gøre brug af vores nye rute. Det går hurtigt at komme fra Grønland til Canada, og vores priser er meget konkurrencedygtige i forhold til rejser over Island eller i forhold til chartertrafikken mellem de to lande, siger Christian Keldsen og tilføjer, at ruten beflyves fra 15. juni og foreløbigt indtil 3. september 2012.