Flyoperatører flygter fra fagforening

03. marts 2005 04:30

Op imod halvdelen af AFIS-flyoperatørerne i lufthavene er så utilfredse med deres nye overenskomst, at de har meldt sig ud af deres fagforening, Radiotelegrafistforeningen af 1917.

Flyoperatørerne har længe været utilfredse med mængden af overarbejde. Og sidste år gennemførte de en faglig aktion, hvor de nægtede at arbejde mere end 40 timer om ugen.

Aktionen skete i protest mod de strandede overenskomstforhandlinger med hjemmestyret. Senere kom overenskomsten i hus, men ifølge flyoperatørerne blev reglerne ikke bedre. Og desuden sagde fagforeningen ja til aftalen, uden at medlemmerne i Grønland blev hørt. Og derfor har flere valgt at melde sig ud.

- Vi mener, at Radiotelegrafistforeningen er udemokratisk. Derfor har vi valgt at melde os ud og ind i en anden fagforening, siger Henning Lund, der er en af de utilfredse flyoperatører. Foreløbig har 12 ud af 25 skiftet fagforening

Flyoperatørerne har i stedet meldt sig ind i Flyvebranchens Personale Union. Det er en fagforening under LO, der ikke har overenskomst med Hjemmestyret.