Flodbølge har fået vakt interessen for Røde Kors

08. januar 2005 17:37

Ifølge grønlandsk Røde Kors er indsamlingen til flodbølgeofrene indtil videre gået over al forventning. Næsten to millioner er der blevet samlet ind. Samtidig har mange vist stor interesse for Røde Kors arbejde, og det er godt for nødhjælpsorganisationen på sigt.

- Jeg har på fornemmelsen at vi er blevet kendt udover det ganske land. Vi har fået en masse henvendelser om muligheden for at få startet nogle nye lokalafdelinger op, siger formanden for Grønlands Røde Kors Åse Nygård.

Formanden håber, at de nye frivillige også er klar til at tage den lange seje tørn med resten af organisationens arbejde, når flodbølgekatastrofen igen er væk fra verdens forsider.

Åse Nygård mener, at den her katastrofe har vakt særlig opsigt, fordi for eksempel Thailand er et sted, de fleste grønlændere kender til. Og så har både grønlændere og danskere oplevet katastrofen på endda ganske nært hold.

Lørdag aften afleverede sangerinden Julie Berthelsen på vegne af organisationen 1,4 millioner af det grønlandske bidrag, ved et stort anlagt støttearrangement i Danmark. Hvor mange penge der i alt kommer herhjemmefra, ved organisationen først til februar.