Flere voldelige børn i dagsinstitutioner

02. maj 2005 10:51

Børnene på døgninstitutionerne bliver stadig mere krævende. De er mere voldelige og det stiller højere krav til pædagogerne viser den seneste årsrapport fra Døgninstitutionerne.

Rapportens konklusioner ligner meget konklusionerne fra sidste års rapport. Den pegede også på flere og flere behandlingskrævende børn, stigende udgifter, stor personaleudskiftning og et øget behov for efteruddannelse af pædagogerne.

Og de fysiske rammer er utidssvarende. Det kommer blandt andet til udtryk på børnehjemmet Uulinermiut i Nuuk. Her er værelserne så små, at børnene må dele værelse, hvilket er et problem, da flere af børnene er krænkere, står der i årsrapporten.

På landsplan er der i alt 10 døgninstitutioner med 157 pladser for børn og unge. Derudover er der plads til omkring 100 med et vidtgående handicap fordelt på seks institutioner og underafdelinger af børnehjemmene.

Det har ikke været muligt at træffe det nye landsstyremedlem for Familie, Tommy Marø for en kommentar til årsrapporten fra Døgninstitutionerne.