Flere turister kom med rutefly

05. oktober 2005 12:47

11 procent på seks måneder. Så stor er stigningen i antallet af turister der besøgte Grønland.

Vel at mærke turister, der er kommet her til med rutefly.

Det viser Grønlands Statistiks nye tal om turister i Grønland det første halve år af 2005.

I alt besøgte lige knap 13.500 turister landet. Og heraf havde en tredjedel passeret de 60 år.

Og det er netop det såkaldte grå guld som turistbranchen satser på at få hertil, fortæller direktør i Greenland Tourism, Stig Rømer Winter.

Og det havde Ulla Larsen og Holger Nielsen fra Vestsjælland. De hoppede ombord i atlantmaskinen i april for at opleve Grønland.

- Vi kendte nogen deroppe og havde set mange tv-programmer om den storslåede natur. Og det var storslået. Men det var også billigt og det skal man jo også tænke på som pensionist, siger Ulla Larsen.

Om årsagerne til den generelle stigning i antallet af turister, der kommer med fly, nævner Stig Rømer Winther tre muligheder:

- Dels er turistsamarbejdet mellem turoperatørerne blevet bedre, dels har folk fået flere penge mellem hænderne og dels er folk begyndt at vende næsen mod nord, fordi verden andre steder er præget af krig og truslen om terror, siger Stig Rømer Winther.

Direktøren for Greenland Tourism kan dog ikke sige præcis hvor mange af penge turisterne har brugt her i landet.

Men han føler sig sikker på at den halve milliard er opnået inden året er omme. Desuden vurderer han at antallet af turister vil stige yderligere i det sidste halve år af 2005.