Flere klager over larmende naboer

29. juli 2005 10:46

Antallet af klager over larmende naboer er eksploderet i Nuuk, efter at det er blevet nemmere at henvende sig.

Fra maj har lejerne hos INI kunnet ringe til Securitas, når beboere støjer og spiller høj musik eller fx hamrer søm i væggen, når der skal være ro.

Vagtselskabet tager så ud til ejendommen og konstaterer, at der bogstavelig talt er larm i gaden, hvorefter boligselskabet får besked og kan kontakte den højlydte nabo.

Fra januar til april modtog boligselskabet INI 20 sager om måneden. Men efter at den nye ordning er trådt i kraft, modtager INI i omegnen af 100 sager hver måned.

Kundechef Mogens Hansen vurderer, at antallet af sager er steget, fordi det er blevet hurtigere og nemmere at klage over en støjende nabo.

- Beboerne føler sig mere trygge, da de har fået et sted at henvende sig. Tidligere har de forgæves henvendt sig til for eksempel politiet og derefter henvender sig til boligselskabet, siger han.

Poul Heilmann, der er formand for den lokale boligafdeling på Radiofjeldet i Nuuk, er enig i, at den nye ordning har skabt mere tryghed.

- Beboerne er glade for tilbudet. Og Radiofjeldet er blevet et mere roligt område, efter at den nye ordning er trådt i kraft, siger formanden.