Flere jobs til Maniitsoq Kommune

Skrevet af Mads Lynge
22. februar 2005 12:12

Landsstyret har givet firmaet Seqi Olivine A/S tilladelse til at udnytte olivin-forekomsterne i Maniitsoq Kommune. Det betyder blandt andet at der skabes over 50 nye arbejdspladser for kommunen.

Og Landsstyremedlem for råstoffer Jørgen Wæver Johansen er optimistisk når det gælder olivineventyret: - Det får meget stor betydning for Grønland, i og med der bliver skabt en hel masse arbejdspladser, siger Jørgen Wæver Johansen.

Olivin bruges blandt andet til forarbejdning af jernmalm i Europa. Verdensmarkedspriserne for olivin ligger mellem 20 og 25 dollar pr. ton.

- I første omgang kommer det ikke til at give den store indtjening, men under alle omstændigheder er der gevinsten ved flere jobs til Grønland, med større skatteindtægter til kommunen og hele landet i det hele taget til følge, understreger Jørgen Wæver Johansen.

Det svenske mineselskab Minelco AB ligger i øjeblikket i forhandlinger om at købe 51 procent af aktierne i Seqi Olivine A/S.

Det svenske mineselskab vil aftage næsten halvdelen af de cirka 1,1 millioner tons, som man forventer at kunne bryde pr. år.