Flere hundrede hjemløse

Det er tilsyneladende svært at få bugt med hjemløsheden. Det viser en redegørelse om gæld og gældsafvikling fra Selvstyret.
05. oktober 2016 14:43

Redegørelsen, der er i høring, er et led i arbejdet med at oprette en institution, der kan hjælpe folk med personlig økonomisk gæld.

Data fra redegørelsen viser, at omkring 600 personer er uden fast bopæl. Dog skal tallene tages med forbehold, da det er svært at få konkrete data.

Læs også Kofoeds Skole officielt åbnet i hovedstaden

Ikke mindst fordi personer ikke tilmelder sig folkeregistret, hvis de bor hos familie eller venner, for det kan påvirke boligsikringen hos husværten.

Læs også De hjemløses suppekøkken i Nuuk er populært

Hjemløshed er også på dagsordenen i Inatsisartut i dag, onsdag. Et forslag fra Inuit Ataqatigiit vil pålægge Naalakkersuisut at finde frem til en finansieringsmodel til, at kommuner og Selvstyret kan opføre 100 midlertidige boliger til hjemløse i hele landet.

Naalakkersuisut er imod forslaget. Dels fordi det er kommunernes ansvar at sørge for de svagest stillede, dels fordi det ikke ligger inden for rammerne af boligloven at opføre boliger specielt til hjemløse.