Flere hædret med Nersornaat i Uummannaq

Det var ikke kun formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond - der i går blev hædret i forbindelse med Uummannaq bys 250 års jubilæum. Formanden for Inatsisartut, Lars-Emil Johansen tildelt også to Nersornaat i sølv.
Skrevet af Karsten Sommer
21. juli 2013 12:59

Den ene gik til den mangeårige leder af Børnehjemmet i Uummannaq, Ann Andreassen, den anden til Tobias Grønvold, for et langt og engageret arbejdsliv i Uummannaq.

Oprindeligt færøske Ann Andreassen har siden 1987 været forstander på Børnehjemmet i Uummannaq og Lars-Emil Johansen fremhævede hendes uvurderlige arbejde for at udvikle det til en velfungerende institution til glæde og gavn for rigtig mange børn, unge og deres familier.

Og fremhævede også hendes indsats for internationale aktiviteter, der gjorde hende til en god "ambassadør" for Uummannaq og Grønland.

75-årige Tobias Grønvold fik Nersornaat for sit mangeårige arbejde i GTO og senere NunaTek, samt som reservebetjent og senest som værdifuld medhjælper i Børnehjemmet Uummannaq.

Derudover nævnte Lars-Emil Johansens Tobias Grønvolds særlige bidrag til turismearbejdet, hvor hans arrangementer med turisterne giver dem  en uforglemmelig oplevelse med autentiske indblik i lokalsamfundets daglige liv.