Fiskernes indkomst årsag til § 37 spørgsmål

Agathe Fontain fra Inuit Ataqatigiit stiller flere spørgsmål til Naalakkersuisut om fiskernes indkomst.
Skrevet af Jette Andersen
30. september 2013 07:22

For det første vil hun vide hvor stor en spredning der er mellem fiskernes indkomster for i år, opgjort kommunevis, dernæst flere spørgsmål om hvor meget indkomsterne udgør fra torske-, krabbe-, hellefiske- og rejefiskeri og til sidst vil hun have svar på, hvordan mulighederne ser ud for at leve af fiskeri i de forskellige kommuner for resten af året.

Spørgsmålene stiller hun fordi der er stor spredning i vilkårene for fiskerne her i landet. Og så kender hun til fiskere, der har rimelige indkomster, som de har optjent i løbet af forholdsvis kort tid.

- Men der findes hårdtarbejdende fiskere, som slet ingen indkomster har, fordi der mangler indhandlingssteder, og de har ingen andre muligheder end at sælge på brættet, der er drevet af kommunerne, skriver Agathe Fontain i sin begrundelse.

Og netop med hensyn til kommunerne, mener hun der er brug for viden om, hvem der her i landet befinder sig i den tunge ende, når det gælder indkomster.

Fisker- og Fangerorganisationen KNAPK appellerede i sidste uge til, at der nu også skulle gøres en indsats for fiskerne i andre landsdele en Nordgrønland.