Fiskerne efterlyser nyt om kvoter

Skrevet af Karsten Sommer
25. august 2005 13:45

Fiskerne i Ilulissat er trætte af at vente på fastsættelse af kvoterne på hellefisk. Men de må væbne sig med tålmodighed et stykke tid endnu.

Hans Petersen er en af de fiskere fra Ilulissat der venter:

- Fiskerne venter stadig på den meget omdiskuterede fastsættelse af kvoter på hellefisk, siger Hans Petersen, der er jollefisker i Ilulissat.

Tanken om kvotering af hellefisk opstod for at hindre overfiskning ved Ilulissat. Men fiskerne må væbne sig med tålmodighed endnu.

- Da arbejdet med fastsættelse af kvoter på hellefisk er meget vigtigt, regner jeg ikke med at den træder i kraft allerede fra januar 2006, siger Landsstyreformand Hans Enoksen som også er fungerende Landsstyremedlem for fiskeri.

Derimod regner han med, at den kan træde i kraft i midten af 2006.

Han siger endvidere, at biologerne før har anbefalet, at en kvote på 7.900 tons hellefisk var toppen. Men for 2006 anbefaler biologerne, at 13.000 tons i Ilulissat, ikke skal overskrides.

Hans Enoksen finder det også vigtigt, at en høring om kvotering af hellefisk skal gennemføres velforberedt, men i samme åndedrag siger han, at det e r en hastesag.

Sagen har allerede en gang været til høring blandt fiskerne:

- Der har allerede været høring blandt fiskerne i Upernavik, Uummannaq og Ilulissat, men vi må til det igen, der skal en ny høring til, slutter fungerende landsstyremedlem for fiskeri Hans Enoksen.

Sidste høring var i sidst på foråret 2005.