Fiskeriet afviser kritik af endnu en reje-rapport

03. oktober 2005 11:08

Ifølge Fiskeridirektoratets rapport om overfiskeri af rejer, vurderer det danske konsulentfirma blandt andet at det havgående fiskeri står for 76 procent af forseelserne.

Men det afviser direktør for APK, Peder Munk Pedersen blankt:

- Jeg har ikke meget tillid til den rapport. Det er mit altovervejende indtryk, at vore medlemmer holder sig inden for lovens bogstav 100 procent efterretteligt og ikke snyder på vægten. Jeg tror ikke på de der konspirationsteorier, som man lufter om at man skulle lave en aftalt underrapportering.

Ligesom i den forrige rapport – ”Anklager om Illegalt fiskeri” – er hverken APK eller Royal Greenland blevet konsulteret under tilblivelsen af den nye rapport.

Og det beklager Royal Greenlands administrerende direktør, Henrik Leth.

- Vi ville gerne have deltaget i undersøgelsen, for så kunne vi måske have ryddet op i de misforståelser der er i rapporten, siger Henrik Leth og fortsætter:

- Vi følger reglerne om indhandling. Og det er jo ikke Royal Greenland, der laver reglerne, så hvis direktoratet synes reglerne ikke er gode nok, så må de jo ændre dem, siger Henrik Leth.

Hos KNAPK tager man den nye rapport alvorligt, men organisationens formand, Peter S. Olsen stejler over ordet ”overfiskeri”

- Jeg ved at fiskerne har fanget deres fangst ifølge lovgivningen. Men i rapporten står det modsatte. Jeg ved også med sikkerhed at indhandlingsstederne prøver at nedsætte priserne til den laveste pris, siger han.