Fire scener og 17 bands til Sisimiut-festival

Arrangør Jacob Froberg er forberedt, før Arctic Sounds i Sisimiut går i luften 25.-27. april.
16. april 2014 16:00

Om en uges tid byder Sisimiut velkommen til en ny musikfestival. Arctic Sounds hedder den, og der kommer bands fra hele landet og fra USA, Island, Danmark, Norge og Sverige.

- Vi har i længere tid arbejdet her i byen på at lave en festival, der virkelig kunne sparke røv og få nogle bands til byen, som vi ellers ikke plejer at se i Sisimiut, siger Jacob Froberg, der arrangerer festivalen, hvor en lang række store og små navne kommer til byen.

De største navne er nok Simon Lynge, Small Time Giants og G60, og så kommer der 14 andre bands, som skal spille på fire scener rundt i Sisimiut, blandt andet kulturhuset Taseralik, hallen og hotellet. Og så opsætter de et stort telt til koncerter.

Én ting er lidt anderledes ved den helt nye Arctic Sounds-festival. Alle kunstnere - også amatørbandsene - inviteres med til et sangværksted, der holdes lidt før. Workshoppen skal tjene som networking mellem nordiske bands, der sjældent møder hinanden. Men der vil sandsynligvis også blive skrevet helt nye sange til gæsterne på Arctic Sounds.

Jacob Froberg, der til daglig er Sisimiuts musikskoleleder, håber, at folk fra hele landet og gerne udlandet vil komme og opleve de mere end 17 koncerter i dagene 25.-27. april. Der er kunstnere fra hele landet og fra Sverige, Danmark, Island, Norge og USA. Når man hører musikskolelederen og koncertarrangøren fortælle om arrangementet, kommer man til at tænke på andre internationale festivaller som Akisuanerit og Iceland Airwaves.

Og Sisimiut er virkelig på charmeoffensiv med Arctic Sounds, lyder det som om.

- Vi vil holde Arctic Sounds hvert år første weekend efter påske, for det er det flotteste sted i verden på det tidspunkt. Alle fortjener at komme til Sisimiut og opleve tiden omkring påske her, synes vi, siger Froberg.