Finn Karlsen: Sæl-beslutning skulle redde Grønland fra kaos

26. januar 2006 17:29

Forvirringen om det grønlandske importstop for canadiske sælskind – som ikke er der mere og måske aldrig har været der – er ikke sådan at få hold på. Vi har bedt landsstyremedlem for fangst og fiskeri, Finn Karlsen, om at forsøge at rede trådene ud.

- Det hele havde været kaos, hvis vi ikke havde reageret. Det er jo en kendt sag, at den canadiske babysælfangst ødelagde Grønlands renommé for omverdenen i 80’erne. Det er netop for at undgå sådanne oplevelser, vi reagerer på den måde, som vi har gjort, siger Finn Karlsen.

For at retfærdiggøre ændringen af de foregående beslutninger angående importstop af canadiske sælskind, citerer Finn Karlsen, landsstyrets pressemeddelelse fra 6. januar.

”Landsstyret har under deres møde i dag besluttet, at Great Greenland A/S skal stoppe indkøb af sælskind i Canada”. Men Nunavut var ikke nævnt i pressemeddelelsen.

(Nunavut er et selvstyreområde i Canada. Red.)

Da det blev oplyst, at Nunavuts premierminister Paul Okalik var på vej til Grønland for at forhandle med Grønlands Hjemmestyre, meddelte Finn Karlsen, at der ikke kunne rokkes ved importstoppet.