Find dig ikke i psykisk arbejdsterror

05. januar 2006 16:49

I den nye arbejdsmiljølov, som netop er trådt i kraft herhjemme, står der, at man skal tilstræbe at skabe et sundt og sikkert arbejdsmiljø.

Radioavisen har talt med en person, der på egen krop har følt, hvad det betyder, når det psykiske arbejdsmiljø ikke fungerer.

-Jeg var udsat for personforfølgelse fra min chefs side gennem et år. Hvis jeg kom med forslag var hun umiddelbart meget negativ, men brugte så alligevel mine ideer til egen fordel, siger den offentligt ansatte kvinde, som ønsker at være anonym.

-Det har været svært at modsige min chef. Hun kunne blandt andet finde på at slå i bordet eller have en truende holdning, selvom hun ikke er voldelig.

-Det har påvirket mig meget negativt, og på et tidspunkt fik jeg lavt selvværd, hovedpine og manglende lyst til at tage på arbejde.

Den offentligt ansatte kvinde opfordrer alle til at klage til ledelsen eller fagforeningen, hvis de har problemer på arbejdspladsen. Den omtalte chef arbejder i dag i en anden afdeling.

-Jeg kom ud af problemerne ved at snakke med mine kolleger. Derudover har jeg fået vejledning for at komme videre og få opbygget mit selvværd og min selvtillid igen.

Gode råd til arbejdsmiljøet og psykisk selvhjælp kan også fås på Kanukokas og Hjemmestyrets hjemmesider.