Finanskrise forsinker Maarmorilik-åbning

Finanskrisen på verdensplan får nu konsekvenser for den planlagte zinkmine i Maarmorilik. Grunden er, at zinkpriserne er styrtdykket på grund af den internationale finanskrise, så zinkprisen kun er halvdelen af, hvad den var tidligere i år.

- Derfor indstiller mineselskabet Black Angel Mining Company arbejdet i Maarmorilik foreløbigt indtil april næste år, fortæller Jonas Nielsen fra Uumamnnaq, som er medlem af Maarmorilik Committeen.

I maj i år fortalte Radioavisen om en underskrivelsesceremoni i Uummannaq i forbindelse med at genåbning af Maarmorilik-minen. Deltagerne var landsstyremedlem for Råstoffer Kim Kielsen, Repræsentant for mineselskabet Black Angel Mining Company og Uummannaqs borgmester Jens Lars Fleischer.

Alle så frem til genåbningen af minen. Der var planer om at ansætte 85 minearbejdere, når minen går i produktion, hvoraf størstedelen skulle være hjemmehørende.

En del arbejde er foretaget. For eksempel har et schweizisk firma lavet liften klar, og der er blevet taget prøver, som er sendt til England til nærmere undersøgelser, oplyser Jonas Nielsen.

Men nu er hele minearbejdet nu sat i bero, fordi priserne på verdensmarkedet ikke er til at stole på, og alle i den finansielle verden er i venteposition, hvor alle passer meget på ikke at krakke økonomisk, siger medlem af Maarmorilik Committeen, Jonas Nielsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt