farvel til Radiohuset

21. juli 2005 16:05

Efter knap 50 år er det slut med at sende fra KNR Radiohus. Radiomedarbejderne er nemlig flyttet sammen med tv-folkene op i KNR-TV’s lokaler.

Det blev markeret med en reception, hvor gamle og nye stemmer var at finde.

Der blev holdt taler og en buffet var også at finde. Det hele startede med musik af Peter O. Petersen og Kaj Olsen.

Og så bød KNR’s bestyrelsesformand Pollas Lyberth velkommen til alle de fremmødte.

Bestyrelsesformandens tale blev afsluttet med to minutters stilhed, til ære for alle de folk, der gennem tiden har arbejdet i radiohuset, og som ikke er iblandt os længere.

I husets 47-årige virke har der været mange folk tilknyttet, og alt, hvad der er tilbage, er minderne og en følelse af vemod.

- Alle de gode oplevelser, og det man har lært inden for mediearbejdet, det er ligesom om man taber dem eller arkiverer dem her i huset, siger Hjalmar Berglund, der er én af de personer der nu skal indfinde sig i de nye lokaler i tv-huset.

Han har siden 1975 blandt andet arbejdet som speaker, programmedarbejder og sportskommentator.

Også Carla Davidsen føler en vis vemodighed over at skulle forlade de vante omgivelser i det nu gamle radiohus.

- Det er først nu, det går op for mig, at det er virkelighed, at vi flytter herfra huset og op til TV-huset. Det er så underlig en fornemmelse, at vi ikke kommer herned mere, siger Carla Davidsen, der gennem 29 år har været gennem lidt af hvert.

Grønland har nydt godt af hendes stemme som speaker, som vært i radioavisen og som programmedarbejder.

Radiohuset blev første gang taget i brug i 1958, og nåede altså at blive brugt i 47 år. Den overgår nu til Hjemmestyret.