Farlige patroner kaldes tilbage

24. november 2005 15:50

Normark Denmark A/S tilbagekalder nu gamle SAKO patroner i kaliber 308 Winchester, der er produceret i perioden 1990 til 1992.

Som resultat af forkert opbevaring kan riffelpatronerne have fået defekter fra rustangreb. Rustangrebet kan resultere i en sprængning af patronhylsteret, hvilket kan forårsage en bagudrettet tryklækage.

Tilbagekaldelsen omfatter udelukkende riffelpatroner i kaliber 308 Winchester produceret i perioden 1990-1992.

Produktionsåret kan ses på patronæsken: De to sidste tal i lotnummeret indikerer produktionsåret. Har man ikke patronæsken vil det fremgå af hylstret, hvorvidt patronen er omfattet af tilbagekaldelsen: Såfremt der er præget SAKO .308 i bunden bør riffelpatronen returneres til en forhandler. Hvis der er præget SAKO .308 Win er riffelpatronen produceret efter 1990-1992 og er således ikke omfattet af tilbagekaldelsen.

Såfremt man som forbruger er i besiddelse af patroner, der er omfattet af tilbagekaldelsen, skal de returneres til en forhandler. Såfremt man som forhandler er i besiddelse af patroner, der er omfattet af tilbagekaldelsen, skal de returneres til Normark Denmark A/S

Bernarnd Christensen, der er salgsdirektør i Pilersuisoq, som forhandler SAKO’s patroner kan hverken be- eller afkræfte om de omtalte patroner har været solgt i Grønland.

- Men vi arbejder på at finde ud af om nogle af de omtalte partier skulle være kommet til Grønland, siger altså Bernard Christensen.