Fanger i knibe i Qeqertarsuaq

12. oktober 2005 15:31

Selvom kommunerne har pligt til at hjælpe fangere, der er i pengenød, så oplever en fanger i Qeqertarsuaq, at det tager alt for lang tid med hjælpen.

Det betyder, at han nu ikke ved, hvor han står.

- Jeg henvendte mig til kommunen i starten af oktober på grund af økonomiske problemer efter en længere periode med dårligt vejr, som gør at jeg ikke kan komme på fangst og derfor ikke har nogen indtægt, siger fanger Anders Petersen fra Qeqertarsuaq.

Hos kommunen fik han at vide, at han skal vente to uger til den 17. oktober, før han kan få at vide, hvad kommunen kan give ham af hjælp.

- Jeg har en familie og to børn, og det er enormt hårdt at få sådan en besked som forsørger, siger Anders Petersen.

- Jeg har ikke har penge til at købe benzin og patroner for til fangst, så jeg kan komme af sted igen, og jeg har ikke råd til at betale regninger. Det er jo derfor jeg søgte om hjælp, siger Anders Petersen.

Anders Petersen er formand for fangerforeningen i Qeqertarsuaq, og han fortæller, at hans problem ikke er enestående.

Han har hørt fra andre fangere, at de har oplevet det samme, når de har henvendt sig til kommunen.

Da han klagede over den lange ventetid til kommune, fik han at vide, at der er andre sager, der skal behandles før hans.

I Qeqertarsuaq Kommune oplyser den fungerende socialchef, Gerda Broberg Heilmann, at der kun er én person ansat til at behandle de her sager.

Derfor kan der godt gå op til et par uger, inden kommunen kan give svar på sagsbehandlingen.

Ellers vil hun ikke kommentere sagen yderligere.

Heller ikke Qeqertarsuaq’s kommunaldirektør, Ove Berthelsen vil gå ind i den konkrete sag. Han er i øjeblikket i Danmark, og kan først kommentere sagsbehandlingen, når han er blevet informeret af forvaltningen.