Fabrikken i Glyngøre lukker

Royal Greenlands forhandlinger om fabrikken i Glyngøre er nu afsluttet. Ledelsen og medarbejdernes repræsentanter er nået til enighed, om at lukke fabrikken i Glyngøre.
27. november 2012 06:57

Ledelsen og medarbejdernes repræsentanter er nået til enighed, og det er blevet endeligt besluttet at flytte den sunde del af driften fra Glyngøre til Royal Greenlands fabrik i Aalborg, og at lukke den resterende aktivitet ned i den 10 år gamle afdeling i Glyngøre.

- Forhandlingerne er foregået i en god tone, og begge parter er tilfredse med udfaldet. Der bliver taget hånd om alle de berørte medarbejdere, hvilket har været meget vigtigt for os, siger produktionsdirektør Lars Nielsen til virksomhedens hjemmeside.

Glyngøre-afdelingen har været en underskudsforretning for Royal Greenland i lang tid, og er blevet vurderet til at fortsat at ville være urentabel, primært fordi prisen på lagerejer ikke står mål med produktionsomkostningerne i Glyngøre.

- Glyngøre har adskilt sig fra de andre ved at være et sted, hvor vi tabte penge og tabte relativt mange penge i forhold til aktivitetens størrelse, sagde adm. direktør Mikael Thinghuus til radioavisen tidligere på måneden.

Rationaliseringen betyder, at omkring halvdelen af de 65 ansatte i Glyngøre bliver afskediget, mens den anden halvdel af medarbejderne vil få tilbudt arbejde i Aalborg.

Royal Greenland forventer at flytningen fra Glyngøre vil ske gradvist fra januar til efter påske næste år.