Første kvinde og første læge blev æresdoktorer

Ved Ilisimatusarfiks Årsfest i fredags den 25. september udnævnte rektor Tine Pars eskimolog Inge Kleivan og speciallæge Gert Mulvad til æresdoktorer ved Ilisimatusarfik.
Skrevet af Karsten Sommer
26. september 2015 18:31

Det er første gang i universitetets 31-årige historie, at en kvinde får tildelt universitets æresmedalje. Og det er også første gang Ilisimatusarfik tildeler graden til en person fra den sundhedsvidenskabelige disciplin.

Om begrundelsen for at udnævne eskimolog Inge Kleivan til æresdoktor fremhævede lektor Kennet Pedersen Inge Kleivans engagerede arbejde for hævdelsen af indfødte folks rettigheder, og hendes 60-årige forfatterskab om Grønland.

Overlæge Stig Andersen fra Aalborg Universitet begrundede udnævnelsen af Gert Mulvad med hans utrættelig og uegennyttige forskning og uddannelsesindsats for Grønland.

- Gert Mulvad er en meget citeret forsker indenfor et meget bredt spektrum af sygdomme, og interessen for hans publikationer er global, sagde Stig Andersen.

Æresdoktorgraden tildeles personer, der inden for Ilisimatusarfiks forskningsområder skønnes at have gjort sig videnskabeligt fortjent til at hædre dem med den højeste videnskabelige grad.

Æresdoktorgraden er tidligere tildelt Robert Petersen, Michael Hauser, Henrik Wilhjelm, Finn Lynge og Christian Berthelsen.