Espersen revser Grønlands økonomi

Den danske grønlandsordfører fra Dansk Folkeparti og formand for Udenrigspolitisk Nævn i Folketinget, Søren Espersen, mener, at alarmklokkerne alt for længe har ringet for Grønlands økonomi.
25. maj 2016 07:11

I et debatindlæg i Jyllands-Posten onsdag påpeger Espersen, at Grønlands politikere har mere fokus på at tale om selvstændighed end på at rette op på landets økonomi.

I steder bliver der slet ikke handlet seriøst, når det handler om reformer i Grønland.

- Således spildes kostbar tid på den frugtesløse, urealistiske snak om selvstændighed. Så lammende, så altdominerende er drømmerierne, at samfundets udfordringer igen og igen tilsidesættes, skriver Søren Espersen.

Han sammenligner desuden turisme-udviklingen i Grønlands med Island, hvor man inden for få år har oplevet et kolossalt boom, så flere end en mio. turister sidste år besøgte vulkanøen.

Det er 20 gange mere end i Grønland - også selv om Grønland er et ”langt mere attraktivt land,” mener Espersen.

- Fra Grønlands side tror man, at alt sammen har noget med længden på flyenes landingsbaner at gøre. Men det er jo ganske andre, fundamentale problemer, som gør, at Island skaffer turister, skriver han.
Ifølge den danske politiker vil Danmark dog ikke lade Grønland gå konkurs, hvilket er en sovepude for grønlandske politikere, skriver Søren Espersen.