Enoksen støtter IA´s ultimatum

24. august 2005 12:03

Landsstyreformand Hans Enoksen, er enig med IA i, at koalitionsparterne i fremtiden forhandler om, hvem der skal udpeges som landsstyremedlem.

Spørgsmålet om at koalitionsparterne fremover skal forhandle om hvem der skal udpeges som landsstyremedlem, er noget der før er blevet diskuteret i landsstyret. Derfor er Hans Enoksen enig med Inuit Ataqatigiit, da han mener det vil være en fordel for alle, hvis der skal være mere dialog imellem koalitionsparterne, i stedet for at man som nu, stiltiende accepterer koalitionsparternes valg som landsstyremedlem. Og Hans Enoksen er ikke tvivl om at det også vil gøre samarbejdet stærkere. Til spørgsmålet om det ikke vil skille parterne, hvis man har svært ved at acceptere modpartens valg, siger Hans Enoksen, at han ikke håber det vil ske.

-Det vigtigste er, at man i forståelse med hinanden vælger de nye landsstyremedlemmer. Jeg kan ikke forestille mig, at det vil være sådan, da partiernes valg vil være dem man vil have som førsteprioritet. Fordelen er jo også, at vi kan komme med vores mening om deres valg, siger Hans Enoksen.

På spørgsmålet om hvorvidt der er grundlag for at udskrive valg, står Landsstyreformanden fast på, at valget ikke er lige rundt om hjørnet.

Han mener ikke, at det ikke vil skade landsstyrets troværdighed, at valget udebliver.

- Vi skal ikke bruge mange penge på at ændre alting, fordi to mennesker laver fejl. Vi har et kæmpe ansvar, som vi skal varetage. Og med hensyn til troværdigheden mener jeg tværtimod, at det øger vores troværdighed, at vi gør noget ved tingene, i stedet for som før, bare at acceptere tingene, siger Hans Enoksen. Landsstyreformanden beroliger samtidig fiskeriorganisationerne, der kritiserer at Hans Enoksen selv tager sig af landsstyreområdet indtil videre.

- Der ikke er noget, der bliver tilsidesat og det er bedre, at der ikke bliver ændret ved noget. Det er også vigtigt for mig, at de nye landsstyremedlemmer kan starte på deres arbejde med det samme, de bliver valgt, siger Hans Enoksen.

Hans Enoksen siger, at de nye landsstyremedlemmer bliver meddelt senest den 10. september, og at han allerede har nogen i kikkerten.