Enoksen: Politikerne kommer med forvirrende budskaber

Partiet Siumut gik 6,6 procentpoint tilbage på landsplan ved kommunalvalget i går. Landsstyreformand Hans Enoksen forklarer denne tilbagegang med, at politikerne under valgkampen har skabt signalforvirring, så befolkningen ikke har fået klare budskaber fra politikerne, siger han.
Skrevet af Mads Lynge
09. april 2008 17:03

- Politikernes uklare udmeldinger har været med til at forvirre vælgerne. Det har blandt andet resulteret i, at vores parti er gået tilbage. Man kan ikke forsinke et rullende hjul. Derfor ønsker jeg, at vi kan indgå samarbejder på tværs af partiskel, da det handler om serviceringen af befolkningen, og ikke hvad de forskellige partier vil opnå, siger Hans Enoksen til radioavisen.

Han slår fast, at Siumut står for forandring, også selvom det har sine omkostninger. I samme åndedrag siger han dog, at Siumut med tiden nok skal få sine vælgere tilbage.

- Selvfølgelig kan alle de forskellige partiers budskaber skabe forvirring hos vælgerne, og det kan være en af årsagerne til, at Siumut er gået tilbage. Men vi står fast på, at der skal forandringer til, da de penge, som samfundet har til rådighed er begrænsede, slutter Landsstyreformand Hans Enoksen.

Siumut har stort set sikret sig borgmesterposten i sydkommunen, og må for at sikre sig posterne i de andre storkommuner gå i samarbejde med andre partier.