Enoksen afviser upassende indblanding

29. september 2005 15:01

- Det har aldrig været min hensigt, at spille et taktisk politisk spil.

Det siger siumuts partiformand Hans Enoksen efter kritikken af hans indblanding i valgprocessen i den lokale Siumutafdeling i Nuuk.

I afdelingen er de i disse dage i fuld sving med at finde kandidaterne til det kommende landstingsvalg.

Og den interne valgkamp blev ekstra interessant, da Radioavisen i går afslørede, at partiformand Hans Enoksen havde været ude og opfordre folk til at stille op. Det er spændende folk med Nuuks borgmester Agnethe Davidsen i spidsen. Folk, der nok kan trække stemmer.

Indblandingen i valgprocessen i lokalafdelingen blev mødt med kritik af lokalformanden Lars-Emil Johansen. Han er selv mulig kandidat og kalder indblandingen for ”upassende.”

Til det siger Hans Enoksen: - Hvis andre indenfor Siumut har lov til at opfordre kandidater, så synes jeg da ikke det er mærkeligt, hvis landsstyreformanden også har lov til det.

Hans Enoksen er ikke uden støtter i denne sammenhæng. Uummannaqs borgmester Jens Lars Fleischer finder det helt i orden og i hans øjne er der slet ikke er tale om undergravning af det interne demokrati i Siumut. Han kalder hele kritikken en overreaktion.

Lars-Emil Johansen holdning har dog også støtte.

Partiformanden i Qaqortoq, Lars Lundblad, siger at han aldrig har oplevet noget lignende. - Det er den lokale afdelings eget ansvar. Det er en dårlig ide, at landsstyreformanden blander sig, siger Lars Lundblad.