Enoksen accepterer Napaattooqs afgang

Skrevet af Karsten Sommer
23. juni 2005 18:53

-Efter at have gennemgået de alvorlige sagsakter omkring landsstyremedlem Jens Napaattooqs forbrug, har jeg haft en samtale med ham. Vi kom til enighed om at han selv skal søge om sin afsked. Det har han netop meddelt og jeg har så som formand accepteret hans afskedsbegæring, siger landsstyreformand Hans Enoksen.

I spørgsmålet om hvorfor man i Hjemmestyret ikke har haft overblik over det enorme ekstra forbrug, svarede Hans Enoksen at det er landsstyreområderne selv, der i det daglige skal have styr på forbruget og kender rammerne for det.

-Det overforbrug, der er tale om, handler ikke kun om repræsentationskontoen. Det handler også om rejseomkostninger og hotelophold.

Landsstyreformanden nævner også at baggrunden for hans opfordring til sit landsstyremedlem om at søge sin afskedsbegæring, er at der er gået politik i sagen.

-Sagen er alvorlig for landsstyret og vi har begrænsede midler at gøre godt med. Det er først nu at det er gået op for os, at overforbruget er i den størrelse. Det er uacceptabelt for mig, siger Hans Enoksen i direkte interview i Radioavisen.

Landsstyret holder møde i morgen og skal indtil videre fordele det afgåede landsstyremedlems områder imellem sig, indtil der er udpeget et nyt landsstyremedlem på området.