EnCana vil bore ud for Nuuk senest i 2008

19. august 2005 07:21

Mere olie end hvad der hidtil er suget op fra den danske del af Nordsøen – det kan ifølge Råstofdirektoratet meget vel være, hvad man finde i to havområder ud for Nuuk. Og hvis olien hentes op, kan den give mindst 70 milliarder kroner til statskassen på 30 år – det ville for eksempel være nok til at dække bloktilskuddet til Grønland – og dermed finansiere selvstændighed. Det skriver Politiken.

Canadiske EnCana, der i januar i år sikrede sig borerettighederne ud for Nuuk, har nu meddelt, at de vil bore senest i 2008.

Det er første gang siden 2000, at der bliver boret efter olie i Grønland. Nye undersøgelser af den geologiske sammensætning på havbunden tyder på store olieforekomster, og visse steder inde på kysten pibler det sorte guld bogstaveligt talt ud af klipperne.

- Vi ved selvfølgelig ikke med sikkerhed, om det holder stik. Men EnCana er altså et af verdens ti største olieselskaber, og de tror så meget på områderne, at de vil bruge mere end en halv milliard kroner på boringerne, påpeger Jørn Skov Nielsen, afdelingschef i Råstofdirektoratet.