Ellen Christoffersen: Børnecheck står i vejen

Skrevet af Karsten Sommer
16. november 2005 07:26

Atassut, vil ikke her og nu lægge sig fast på hvilket fremtidigt landsstyrearbejde, de vil give deres støtte. Ellen Kristoffersen, som blev genvalgt siger:

- Umiddelbart vil vi ikke tage nogen beslutning her og nu. Men vi ser frem til at kunne gå i gang med forhandlingerne her til formiddag kl.10.

- Vi har nogle klare mærkesager. Og hvis vi eventuelt skulle forhandle med Siumut, ville deres tanke om en børnecheck give problemer. Den er vi absolut ikke tilhænger af, siger Ellen Christoffersen.

- En børnecheck er symptombehandling. Vi vil hellere tage fat om roden, og der vil vi hellere se på kompetenceudvikling af familier og det enkelte individ, så vi kan få løftet familiernes vilkår, så forældre og familier kan tage vare på deres børn.

- Siumut har i valgkampen angivet striden om børnechecken, som grunden til bruddet med IA, og der må jeg bare sige, at hvis det skulle komme så langt at Atassut og Siumut skulle forhandle om samarbejde, så lad os se hvor hårdt de holder fast på børnechecken, slutter Ellen Christoffersen