Greenpeace: Drop olieboringer i Grønland

Grønlands forsøg på at tiltrække selskaber til at investere i olieboringer er uden nytte.
30. maj 2017 06:27

Det mener miljøorganisationen Greenpeace, som i en pressemeddelelse endnu engang opfordrer Grønland til at droppe planerne om olieboringer til havs.

Opfordringen kommer, efter naalakkersuisoq for råstoffer, Muté Bourup Egede, i sidste uge var charmeoffensiv i London for netop at tiltrække nye selskaber til at byde på licenser i Baffin Bugten og Davis Strædet.

Men Naalakkersuisut bør indse, at tiden er løbet fra investeringer i olieboringer, mener Greenpeace.

- Historisk set har olieprisen haft store og uforudsigelige udsving, men hvad der er værd at bemærke i de her år, er en buldrende fremgang for vedvarende energi, en svækket efterspørgsel på olie, og at der er indgået en ambitiøs klimaaftale i Paris.

En stribe af energiselskaber, heriblandt Shell, Maersk Oil, Statoil og Dong Energy, har alle afleveret deres licenser om olieefterforskning tilbage til Selvstyret gennem de senere år.

Det skyldes blandt andet, at det ikke har været rentabelt at hive mere olie op, da oliepriserne siden 2014 har været for nedadgående på verdensmarkedet.

Ifølge en pressemeddelelse fra Naalakkersuisut deltog flere store internationale selskaber i markedsføringseventet i London i sidste uge.