Drenge bør lære at snakke om følelser

Drenge og unge mænd skal lære at sætte ord på deres følelser og snakke om, hvordan de har det,, påpeger Julie Dorph Lyberth, der er konsulent i forebyggelsesorganisationen Paarisa.
Skrevet af Jaaku Lyberth
11. september 2010 15:54

Piger er gode til at snakke om følelser. Drenge derimod gider ikke så megen snak. I stedet udtrykker de sig ved at handle her og nu.

- Drengene skal lære at udtrykke deres følelser. Vi er nødt til at låne dem nogle ord, så de ved hvordan de kan sige tingene, siger Julie Dorph Lyberth, der er konsulent i forebyggelsesorganisationen Paarisa.

I går var det Verdensdag for Selvmordsforebyggelse, og det viser sig, at selvmord blandt drenge og unge mænd er ikke kun et problem i Grønland. Tendensen er den samme flere andre steder i verden, og derfor vil Julie Dorph Lyberth i stigende grad sætte fokus på forebyggelse blandt drenge:

- Internationalt er der en tendens til, at drenge tænker meget over tingene og handler. Det betyder, at de ofte tager deres eget liv, forklarer Julie Dorph Lyberth og fortsætter:

- Der er ganske vist også mange piger, der har forsøgt at begå selvmord. Men de har ofte ikke fuldført selvmordet. I stedet har de brug for at sætte ord på deres følelser og hvad der gør dem kede af det her og nu. Og dét er piger generelt bedre til end drenge.

Mennesker i selvmordstanker og efterladte fra selvmord kan altid kontakte Attavik på nummeret 146. Linjen er åben mandag og onsdag fra klokken 19.00 til 22.00.