DKIK opruster: Charmetur og nyt navn

08. marts 2006 09:01

De studerendes organisation i Danmark, DKIK, vil ændre sit image. Et nyt navn og en pr-turné skal stoppe medlemsflugten. For godt fire år siden blev det frivilligt at melde sig ind - og færre og færre har tilsyneladende lyst til at betale de 50 kroner om måneden det koster.

- Siden det blev frivilligt har vi oplevet et fald. Vi har fundet ud af at det kan skyldes misforståelser og fordomme,siger DKIK-formand Parnuna Egede. Hun oplyser at foreningen i øjeblikket har omkring 300 medlemmer, men tallet er usikkert for databasen er ikke opdateret. Foreningen blev grundlagt i 1980, og nu er det på tide med et nyt navn. Det nuværende navn minder for meget om den grønlandske søsterorganisation KIK og det er ikke godt, forklarer Parnuna Egede.

- Vi har ikke haft samarbejde med KIK i mange år, og derfor ønsker vi et navn der ikke ligger så tæt op ad dem, siger DKIK-formanden.

Navnet skal findes ved en afstemning blandt medlemmerne. Samtidig drager bestyrelsen rundt på en pr-turné til de fire store uddannelsesbyer, København, Århus, Ålborg og Odense.

- Vi har indset at der er et behov for at informere folk bedre om det vi arbejder med og det vi har opnået. Så de kan se der er et formål med at være medlem, siger Parnuna Egede.

Hun peger på både det politiske arbejde som seriøs høringspart for Hjemmestyret og også det sociale fællesskab som studerende fra Grønland kan bruge organisationen til.

- Mange studerende hernede har et behov for at mødes med grønlændere i perioder. Det hele er nyt og uvant i starten, og så er det rart med en rigtig "kalak-fest" og have den sociale side af det, pointerer Parnuna Egede.

DKIKs nye navn bliver fundet, når foreningen holder ekstraordinær generalforsamling i slutningen af marts i forbindelse med det årlige fællestræf. Her vil der være tre forskellige navne at vælge imellem: ”GSD” - Grønlandske Studerende i Danmark, ”Ilikka” - en forkortelse for at lære noget, eller ”Avalak” der betyder den der drager ud.