DKIK håber Doris Jakobsen er lydhør

05. december 2005 08:33

De studerende i Danmark, DKIK, hilser det nye landsstyremedlem for uddannelse Doris Jakobsen velkommen. De studerende håber på større forhandlingsvilje fra Doris Jakobsen (S), end de har mødt fra hendes forgænger Henriette Rasmussen (IA).

- Vi håber Doris Jakobsen vil tage sig tid til at høre på vores synspunkter. Hendes forgænger var svær at få fat i, siger Parnuna Egede, der er formand for DKIK. Foreningen repræsenterer mellem 300 og 500 grønlandske studerende i Danmark.

I forbindelse med koalitionens erklærede mål om øget grønlandisering peger DKIK-formanden på, at landsstyret ikke må glemme, hvor vigtigt gode sprogkundskaber er for de uddannelsessøgende.

- Det er vigtigt at kunne andre sprog end grønlandsk. Det kan vi se hernede i Danmark, hvor de der klarer sig bedst ofte er dem, der kan flere sprog, siger Parnuna Egede.

DKIK mener desuden, at landsstyret bør undersøge, hvor mange studerende der reelt vender tilbage til Grønland efter endt uddannelse. Ifølge DKIK er der ikke nogen officielle tal og derfor skal en undersøgelse aflive eventuelle myter om, at det kun er halvdelen af alle studerende i udlandet, der vender hjem til Grønland.