Djøf-formand: Boligpolitik kan skræmme arbejdskraften væk

04. januar 2005 15:38

Utætte og kolde rum eller en nyrenoveret lys og lun lejlighed med udsigt til fjorden. Spillet om personaleboligerne i Nuuk er nærmest som et lotteri. Godt nok har hjemmestyret bragt ventelisten på personaleboliger ned med 75 procent, men det har gjort lotterigevinsten sværere at finde i Nuuks boligjungle.

At man ikke selv har indflydelse på hvor man kommer til at bo i Nuuk er ikke alene frustrerende, men kan også helt afholde arbejdskraft fra at søge job i Grønland. Det mener, formanden for DJØF, Sidsel Kjelms.

- Vi har ikke noget overblik over hvor stort problemet er, men alle har et indtryk af at det er et problem, især blandt børnefamilier.

Hun mener, at boligforholdene kan være forskellen på om folk afholder sig fra at søge job i Grønland og at det kan få folk til at tage hjem, hvis boligforholdene ikke møder forventningerne.

- En anden ting der kan virke frustrerende er at man ikke har mulighed for at forbedre sin situation andet end ved at købe sin egen bolig eller går ind i en andelsboligforening. Heroppe er det nærmest håbløst. Hvis man først har fået tildelt en bolig som man ikke kan leve med, er man tvunget til at skifte arbejde.

Hun mener i øvrigt, at arbejdsgiverne i langs højere grad bør sætte fokus på emnet for at kunne fastholde arbejdskraften.