Diskoline interesseret i Uummannaq-Upernavik skibstrafik, men Hjemmestyret afviser

Det vil koste Hjemmestyret 13 mio. at besejle Uummannaq og Upernavik.
20. juli 2007 13:51

Transportfirmaet Disko Line A/S med speciale i skibstrafik har undersøgt muligheden for at sejle med passagerer mellem Uummannaq og Upernavik.

Disko Line kontaktede Hjemmestyret for at få en servicekontrakt over 7 år. Ideen var, at det kun ville kræve 13 millioner kroner i tilskud fra Hjemmestyret det første år, herefter sku’ beløbet gradvist nedtrappes og være helt væk efter syv år. Men det var landsstyret ikke interesseret i, da landstinget har besluttet, at der kun skal satses på flytrafikken.

Konsekvensen af landstingets beslutning er, at de byer og bygder ikke kan anløbes af passagerskibe. Passagererne har derfor kun mulighed for DASH 7- og helikopterbeflyvning.

- Og det er ganske dyrt i forvejen, Sakæus og Benjamin har ikke råd til at flyve med de priser, der nu engang findes her i landet, siger mener direktør i Disko Line A/S Ole Dorph.

Uden et tilskud fra Hjemmestyret kan skibspassagertrafikken til Upernavik og Uummannaq ikke køres rentabelt.

- Set med vores øjne er behovet for skibsanløbene ellers vældigt stort. Der er ellers et kæmpestort potentiale der. Men al opstart koster jo penge, og hvis du skal sætte et trafik op, så koster det penge. Men når Hjemmestyret har en negativ holdning til det, så gør vi ikke mere ved det. så kort kan det siges, forklarer Ole Dorph.

Disko Line A/S har fem skibe, som kan tage omkring 170 passagerer i alt.