Disko tror på mange flere turister

08. februar 2006 16:08

Turisterhvervet i Disko-regionen er fuld af optimisme. Der er tillid til en stor udvidelse i antallet af turister, og det netop afholdte turismeseminar efterlyser nu en hurtig udvidelse af lufthavnen i Ilulissat. Det fortæller Marie Fleischer, der er projektkonsulent for Destination Disko:

- Der var stor tilslutning til, at lufthavnen i Ilulissat skal udvides med en forlængelse af landingsbanen til 1799 meter. Der kom også en tilslutning fra landsstyremedlem for trafik, Jørgen Wæver Johansen til idéen.

Air Greenland har gjort opmærksom på, at en større landingsbane med tilhørende større fly kan betyde færre ugentlige afgange til og fra Ilulissat. Omkostningerne for flyselskabet bliver i modsat fald for store, hvis ikke der er passagerer til den øgede kapacitet. Men det afskrækker ikke turist-aktørerne.

- Jamen, så skaffer vi turisterne. Der var en virkelig en god ånd med, at man gerne vil udvikle turismen i regionen.

Desuden ønsker man en bedre spredning af turisterne til de andre byer i regionen. Til det formål ønsker man en zone-model hvor trafikudgifterne til de forskellige byer i regionen bliver ens.

- Der er ingen tvivl om, at vi har mange turister i Ilulissat om sommeren, men der er lidt mangel på dem de andre steder, siger Marie Fleischer.

Destination Disko omfatter - foruden Ilulissat, Kangaatsiaq, Qeqertarsuaq, Qasiannguit, Aasiaat og Uummannaq. Turistseminaret har allerede fået uofficiel støtte fra erhvervsudvalgene i regionen til ønskerne om lufthavnsudvidelse og om at gøre regionen til en takstzone.