DISKO II stødt på grund

15. maj 2005 15:22

Passagerskibet DISKO II stødte ved to-tiden i eftermiddag på grund i Kapisillit ved Nuuk. Direktør i Arctic Umiac Line, Søren Andersen oplyser, at skibet var på vej ind til bygden, hvor passagererne blandt andet skulle til kaffemik. Da skibet vil ankre op glider det op på en stor sten.

Her ligger det nu og venter på højvande, hvilket forventes at blive omkring midnat. Da vil vandet stå en halv meter højere end ved indsejlingen.

Søren Andersen forsikrer om at alle 47 passagerer fra Danmark og de 15 besætningsmedlemmer er i god behold. De kom i land, gik til kaffemik og vender tilbage til skibet i aften som planlagt.

- Der er ikke sket nogen skade på skibet, som ligger sikkert med meget vand omkring sig, så der skulle ikke blive problemer med at komme fri, siger Søren Andersen.

For en sikkerheds skyld er en slæbebåd på vej ind til Kapisillit for at assistere DISKO II, hvis noget skulle gå galt i nat.

DISKO II blev bygget tilbage i 1992 og moderniseret sidste år. I alt er der plads til 85 passagerer i det næsten 50 meter lange skib.