DF vil have unge grønlændere i forsvaret

20. november 2006 14:41

Dansk Folkeparti vil indføre værnepligt for grønlændere og færinger. Forslaget skal blandt andet hjælpe med at styrke Forsvarets rekruttering, mener partiet.

 

Dansk Folkepartis repræsentant i Selvstyrekommissionen, Søren Espersen, siger at indførelsen af værnepligt i takt med at der kommer et regulært selvstyre:

 

- Så har vi en situation, hvor vi synes det vil være rimeligt, at både grønlændere og færinger også kommer til at aftjene værnepligt. Med de nye rettigheder, som man får i selvstyret, der skal man også have pligterne med.

 

Søren Espersen forventer at få opbakning til forslaget fra både danske og grønlandske politikere.

 

Både grønlændere og færinger kan i dag frivilligt søge ind til forsvaret. Og den mulighed har 20-årige Jørgen Hansen benyttet sig af. Han er nu konstabelelev på Skive Kaserne og kan godt se mulighederne i at unge grønlændere kommer i militæret.

 

- Jeg synes det er en positiv ide. Som jeg ser på det, så kan værnepligten være med til at hjælpe mange grønlandske unge, som har svært ved at komme i gang med for eksempel en uddannelse.

 

Jørgen Hansen ved hvad han taler om, for han var selv en rod, inden han trak i uniformen.

 

- Jeg var en bølle inden jeg startede, men det er jeg ikke mere. Der er selvfølgelig nogen, der ikke kommer ud af det, men jeg var heldig.

 

Til februar tager Jørgen Hansen det næste skridt i sin militære karriere, hvor han drager ned til den danske lejr i Irak.